Vyberte položku Stránka

Zásady ochrany osobných údajov

 

Právnym základom spracúvania osobných údajov je § 13 ods. 1 písm. a) zákona č. 18/2018 Z. Z. O ochrane osobných údajov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“), podľa ktorého objednávateľ vyjadril súhlas so spracovaním svojich osobných údajov za účelom poskytnutia služieb, ktoré sú uvedené na web stránke www.skregion.sk ako aj súvisiace služby. Tieto služby sú poskytované na základe zmluvy uzatvorenej medzi dodávateľom a objednávateľom o dodaní služieb, v ktorej objednávateľ vystupuje ako jedna zo zmluvných strán, alebo v predzmluvných vzťahoch s objednávateľom alebo pri rokovaní o zmene zmluvy, ktoré sa uskutoční na žiadosť objednávateľa.

Od 25.5.2018 sú vaše údaje spracúvané v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 z 27.apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (GDPR) a v súlade so zákonom č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov.

 

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

 

Komentáre

 

Keď návštevníci webu zanechávajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

 

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

 

Multimédiá

 

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

 

Kontaktné formuláre

 

Na webovej stránke máme umiestnené kontaktné formuláre, pomocou ktorých zbierame osobné údaje: meno, e-mailová adresa, telefóne číslo. Z bezpečnostných dôvodov je pri odoslaní formulára uložená aj IP adresa. Kontaktné formuláre slúžia na odoslanie správy.

 

Súbory cookies

 

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

 

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača. Funkcia registrácie a vytvorenia účtu zatiaľ nie je aktívna.

 

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

 

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

 

Súbory cookies sú ukladané aj analytickým nástrojom Google Analytics. (Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko). Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdeš tu, pričom na odmietnutie cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný tu.

Názvy cookie Typ cookie Prvá alebo tretia strana Môže byť blokovaná Relácia alebo stála Čas vypršania Účel
APISID, CONSENT, GPS, HSID, LOGIN_INFO, PREF, SAPISID, SID, SSID, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC Funkcionality Tretia strana Stále
NID Základná Tretia strana Stále
act, wd, xs, datr, sb, presence, c_user, fr, pl, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref Reklamná Tretia strana Stále
__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz, _ga, _gat, _gid Analytics Tretia strana Stále
wfwaf-authcookie-*, wf_loginalerted_*, wfCBLBypass Základná Tretia strana Stále
wordpress_logged_in_e3292a2a2a366a1c78bcad93a9384a99 Základná Tretia strana Relácia
wordpress_sec_e3292a2a2a366a1c78bcad93a9384a99 Základná Tretia strana Relácia

Vložený obsah z iných webových stránok

 

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

 

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

 

Analytika

 

Na webovej stránke využívame analytický nástroj Google Analytics upravený tak, aby o Vás nezbieral žiadne osobné údaje. Pomocou neho sledujeme návštevnosť webových stránok a vyhodnocujeme ako používate našu webovú stránku.

 

  • Google Analytics
    • Adresa: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
    • Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdeš tu, pričom na odmietnutie cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný tu.

 

 

S kým zdieľame vaše údaje

 

Ako dlho uchovávame vaše údaje

 

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

 

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

 

Aké práva máte nad svojimi údajmi

 

Ako dotknutá osoba máte právo na –

prístup k údajom, ktoré o vás uchovávame, prípadne na kópiu spracovávaných údajov,

opravu alebo doplnenie údajov, ak sú uvedené nesprávne alebo neúplne,

vymazanie údajov, ak skončí lehota na ich uchovávanie, alebo kedykoľvek ak o ich vymazanie požiadate (zakliknutím v e-maile alebo mi napíšte na: info@skregion.sk. Vaše údaje budeme uchovávať a spracovávať aj naďalej, ak to vyplýva zo zákonných povinností (napríklad účtovných alebo daňových).

prenos údajov k inému prevádzkovateľovi, ak o to písomne požiadate,

vznesenie námietky voči spracovaniu vašich údajov, ak sme ich spracovávali na základe oprávneného záujmu.

Všetky vaše požiadavky spracujeme v zákonnej lehote od dátumu ich prijatia. Náš link na KONTAKTNÝ FORMULÁR POŽIADAVKY

 

 

Dozorným orgánom nad spracúvaním osobných údajov je Úrad na ochranu osobných údajov SR (https://dataprotection.gov.sk/uoou/). V prípade, že vašu žiadosť nevybavíme do 1 mesiaca od požiadania, alebo nebudete spokojní s jej vybavením, môžete sa obrátiť na tento úrad s vašou sťažnosťou.

Zabezpečenie vašich údajov

Vaše osobné údaje chránime v maximálnej možnej miere pomocou dostupných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického rozvoja. Prijali sme všetky aktuálne technicky dostupné opatrenia (s ohľadom na funkčnosť poskytovaných služieb), aby sme vaše osobné údaje ochránili a zamedzili ich zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu v súlade s platnými právnymi normami.

 

Kam posielame vaše údaje

 

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

 

Webová stránka je prevádzkované na serveroch spoločnosti WebSupport (WebSupport, s.r.o., Staré Grunty 12, 841 04 Bratislava, Slovensko). Informácie o zabezpečení na strane WebSupport nájdeš tu. Z mojej strany sú splnené všetky zásady bezpečnosti a ochrany.

 

Naše kontaktné informácie

 

Ak máte akékoľvek otázky, týkajúce sa pravidiel ochrany osobných údajov, môžete nás kontaktovať

Kontakt:

Rudolf Hažík

info@skregion.sk

 

Vyhradzujeme si právo vykonávať zmeny v Zásadách ochrany osobných údajov v súlade s právnymi normami. Posledná úprava bola vykonaná 25. 04. 2020.